Ulf Kristersson besöker Visby

Utskrivet från: http://finsamgotland.se/1480
Start Finsam på Gotland Projekt Paraply-nätverket Aktivitets-katalogen Möten och föreläsningar Tips och råd På arbets-platsen (H)järnkoll Almedalen

Ulf Kristersson besöker Visby

Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson besökte Gotland den 30 september 2011, bland annat för att få veta mer om Finsam-projektet På Spåret.

– Mycket intressant. Och det är alltid kul att se verksamhet som fungerar bra, när flera professionella krafter samarbetar i begåvad respekt för varandra, konstaterade Ulf Kristersson, med förhoppning om att goda erfarenheter förvaltas långsiktigt.

Socialförsäkringsministern ser också positivt på Finsam (finansiell samverkan mellan myndigheter).
– De olika myndigheterna inom Finsam är -och ska vara- separata, sa han. Det ska  finnas någon som  har ett yttersta ansvar för att pengarna används på rätt sätt. I en sådan grupp formellt separata organisationer kommer det alltid att uppstå hinder – i det här fallet fungerar Finsam som ett smörjmedlet.

Innan socialförsäkringsministern reste vidare, överlämnade enhetschef Anna Derwinger-Hallberg ett exemplar av den nyligen genomförda samhällsekonomiska utvärderingen av På Spåret.

Rapporten  presenterades vid Finsams frukostmöte den 4 oktober.

(Se även Finsam i media)
Sök