Imponerade och inspirerade

Utskrivet från: http://finsamgotland.se/1498
Start Finsam på Gotland Projekt Paraply-nätverket Aktivitets-katalogen Möten och föreläsningar Tips och råd På arbets-platsen (H)järnkoll Almedalen

Imponerade och inspirerade

Gotländska Inspiration Finsam uppmärksammas även ute i landet.

Inspiration Gotland lockade i år även studiebesök från övriga landet.

Cecilia Abrahamsson är processtödjare vid samordningsförbundet Delta, Göteborg Hisingen.
– Jag är uppriktigt imponerad och inspirerad, säger hon. Så många människor som kommit till seminarierna – och det har varit mycket professionellt genomfört.

Karl-Henrik Nanning är ordförande för Samordningsförbundet i Uppsala län och ledamot i NNS (Nationella Nätverket för Samordningsförbund)
– Det här är nytänkande, utbrister han. Här visar man att personalen är en resurs. Jag tror att dessa föreläsningar har givit många handfast inspiration som man ta med sig tillbaka till jobbet. Det är roligt att se den breda uppslutningen, med personal från många organisationer och arbetsplatser.

– Finsam handlar om att utveckla samverkan mellan myndigheter, tillägger Cecilia. Därför är det så viktigt att folk får gå tillsammans - från olika arbetsplatser - och få inspiration. Det blir en gemensam upplevelse.

Finsams uppdrag

Genom Nationella Nätverket har Karl-Henrik Nanning inblick i hur samordningsförbunden arbetar. Att som FinsamGotland satsa på personalen är ett bra och spännande vägval. Det är brobyggande och det är Finsams uppdrag, menar han.

Kommer ni tillbaka till nästa års inspirationsdagar?
– Ja!, svarar de båda, om vi bara har möjlighet. Och tillägger att innan dess kommer de till Finsam arrangemang under Almedalsveckan.