JONAS HELGESSON

Utskrivet från: http://finsamgotland.se/1852
Start Finsam på Gotland Projekt Paraply-nätverket Aktivitets-katalogen Möten och föreläsningar Tips och råd På arbets-platsen (H)järnkoll Almedalen

JONAS HELGESSON

BÖCKER SKRIVNA AV JONAS HELGESSON.

Ett CP-bra liv

Förlag: Libris (pocket 2012)

Vad är ett bra liv? Kan man leva ett bra liv även om man är allvarligt CP-skadad? Kan man må bra även om man inte är vad samhället kallar frisk?

Jonas Helgesson, som mot alla odds har blivit succéförfattare och egen företagare, delar med sig av viktiga saker som han har lärt sig som handikappad, golfare, student, gift, ståuppare och föreläsare.

Han berättar om sin träning inför att bestiga Kebnekaise, om varför han vill arbeta med människor och inte följa alla välvilliga råd som går ut på att han borde arbeta med datorer, om sitt livs allra bästa dag, om hur det är att starta eget och om varför han inte tror att man måste vara Ernst Kirchsteiger för att bli en lycklig människa.

»Om jag ska välja ett talesätt som beskriver mitt liv väljer jag det här: Ibland blir det inte som man har tänkt sig ibland blir det bättre. Vilket CP-bra liv jag lever!«

----------------------------------------

Etiketter ska man sätta på julklappar: inte på människor

Förlag: Libris (2012)

"Etiketter ska man sätta på julklappar, inte på människor."
"Andas. Det kan vara en ledtråd: du har det viktigaste kvar. Livet."
"Behandla inte människor som strumpor - gallra inte bort de udda."
"Jag arbetar för ett samhälle där man kan skriva CP på sitt CV."


Jonas Helgessons tredje bok, den här gången en presentbok full av kortkorta visdomsord som han har spridit runt sig de senaste åren. Om livet, om kaffe, om människovärde.
----------------------------------------

Grabben i kuvösen bredvid

Förlag: Libris (pocket 2008)

Fyrtio minuter. Så länge var Jonas Helgessons hjärna utan syre. Till slut började hans liv igen - ett liv som CP-skadad. Men Jonas beslutade sig tidigt för att inte bli en av Hjälpmedelscentralens stammisar. Han ville ju spela golf och ta körkort, och i all hemlighet drömde han om att göra det omöjliga: Att tala inför publik.
 

Sök