TISDAG FRUKOST 1 juli

Utskrivet från: http://finsamgotland.se/2103
Start Finsam på Gotland Projekt Paraply-nätverket Aktivitets-katalogen Möten och föreläsningar Tips och råd På arbets-platsen (H)järnkoll Almedalen

Tisdag frukost: ATT FINNA,FÅ OCH BEHÅLLA ETT ARBETE

Stora grupper har idag svag eller ingen förankring på arbetsmarknaden. Kan arbetsintegrerande sociala företag bli en väg till arbetslivet?

Och hur vi stötta unga kvinnor som lever i miljöer med missbruk eller kriminalitet finna, få och behålla ett arbete. Välkommen till ett frukostmöte om att få chansen - och chansen till en andra chans.

Hur samhällsproblem kan lösas genom samverkan och samarbete mellan myndigheter och organisationer.

MOA i UPPSALA stöttar kvinnor (18-35 år) som lever i miljöer med missbruk eller kriminalitet att komma ut på arbetsmarknaden. Många har svåra sociala problem och har aldrig arbetat tidigare. Många saknar fullständiga betyg från grundskolan. MOA är ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen, Uppsala kommun och Kriminalvården. TEMAGRUPPEN ENTREPRENÖRSKAP OCH FÖRETAGANDE INOM SOCIAL EKONOMI utgår från erfarenheter och studier som visar att arbetsintegrerade sociala företag är en möjlighet att lösa arbetslöshet för unga. Temagrupp Entreprenörskap & Företagande drivs av arbetsgivarföreningen KFO i samarbete med ett 20-tal myndigheter, organisationer och företag. Projektet finansieras av Europeiska Socialfonden.

 
 
MEDVERKANDE:
Ragnar Andersson, analysansvarig, Temagruppen Entreprenörskap och Företagande inom social ekonomi.
Johanna Rudmark Hagström, projektansvarig, MOA i Uppsala.
Moderator: Marie Litholm

TID: Tisdag den 1 juli klockan 8.00- 8.45 Frukost serveras från 7.30.
PLATS: Restaurang Joda Bar & Kök, Skeppsbron 24, Visby
 

TILLGÄNGLIGHET: Gotlands tillgänglighetsguide, Joda Bar & kök

 

Temagrupp Entreprenörskap & Företagande finansieras av Europeiska Socialfonden.