Läs mer: DEN SOCIALA HJÄRNAN

Utskrivet från: http://finsamgotland.se/2171
Start Finsam på Gotland Projekt Paraply-nätverket Aktivitets-katalogen Möten och föreläsningar Tips och råd På arbets-platsen (H)järnkoll Almedalen
 

DEN SOCIALA HJÄRNAN

En inspirerande bok där Katarina Gospic visar vikten av våra sociala relationer för vår hälsa, välmående och prestation.

”Ubuntu” är ett afrikanskt uttryck för ”jag är, för att vi är” och beskriver hur vår existens är beroende av andra. Det är precis så hjärnan och kroppen fungerar ända ner på cellnivå. Alla celler behöver varandra för att vi ska kunna överleva. En cancercell som egoistiskt roffar åt sig all näring från de friska cellerna leder till sjukdom och död.

Hjärnan är central för vilka vi är. Den definierar vårt jag och vår självbild och är oerhört känslig för vad andra tycker. Om vi vill maximera våra livsmöjligheter behöver vi förstå hur hjärnan fungerar och hur avgörande våra sociala relationer är för hälsa, välmående och prestation.

Följ med hjärnforskaren Katarina Gospic på en spännande resa, där hon genom de senaste forskningsrönen visar hur kärlek, generositet och samarbete är våra bästa överlevnadsstrategier.

 
Inbunden, utgiven på Brombergs förlag, januari 2014.
ISBN:9789173375528
Pocket, utgiven på Brombergs förlag, september 2014.
ISBN: 9789173376341