NOVEMBER 2016

Utskrivet från: http://finsamgotland.se/2800
Start Finsam på Gotland Projekt Paraply-nätverket Aktivitets-katalogen Möten och föreläsningar Tips och råd På arbets-platsen (H)järnkoll Almedalen

NOVEMBER 2016

Finsams frukostmöte den 4 november 2016

Välkommen till Finsams frukostmöte den 4 november.

Vägen till lyckade relationer börjar med bra bemötande

Charlotte Ohlson Bresciani, Iris Hadar Oavsett yrke eller bransch är det viktigt att alla de dagliga möten vi har med olika människor blir bra. Inte minst när vi möter människor med funktionsnedsättning.

Charlotte Ohlson Bresciani är rullstolsburen efter en svår olycka 2007. Vid Finsams frukostmöte den 4 november 2016 delade hon med sig av sitt liv och sina egna erfarenheter av bemötande.

”Jag vill avdramatisera och på ett lättsamt sätt dela med mig av min kunskap. Våra värderingar och fördomar återspeglas i vårt sätt att förhålla oss till varandra.

En rullstol eller en vit käpp kan skapa osäkerhet. Vi blir rädda för att säga eller göra fel, kanske till och med såra eller kränka! Jag vill få de som lyssnar på mig att upptäcka människan bakom funktionsnedsättningen.”

Charlottes föreläsning gav verktyg för ett professionellt bemötande av funktionsnedsatta – en god investering för varje organisation och
verksamhet..

Tycker du dig känna igen Charlotte? Vid ett frukostmöte vintern 2011 berättade hon om hur hennes liv dramatiskt förändrades i samband med olyckan. Hon har också medverkat i SVT:s dokumentärserie ”En andra chans”. Förutom sommelier arbetar hon som utbildare och föreläsare i bemötandefrågor.

Medverkan: Charlotte Ohlson Bresciani, Iris Hadar

Plats: HÖRSALEN KOMPETENSCENTRUM, Visby, Gesällgatan 7.
Tid: Programmet pågår 8.00-9.00.
FINSAM bjuder på frukost från kl. 7.30.
 
Anmälan: 
Sök