Fler kan få stöd digitalt

Utskrivet från: http://finsamgotland.se/2964
Start Finsam på Gotland Projekt Paraply-nätverket Aktivitets-katalogen Möten och föreläsningar Tips och råd På arbets-platsen (H)järnkoll Almedalen

Fler kan få stöd digitalt

2017-08-30 Arbetsförmedlingen bygger ut sin digitala service successivt över hela landet.

Från och med 4 september kan arbetssökande på Gotland välja att få stöd från sin arbetsförmedlare via telefon eller webb i stället för att besöka en arbetsförmedling.

I dag går det bra att skriva in sig på Arbetsförmedlingen via webben. Nu ska arbetssökande även kunna ha sitt första planeringssamtal med en arbetsförmedlare via telefon eller videosamtal. Den som inte behöver mer fördjupat stöd från Arbetsförmedlingen kan även välja att få fortsatt service och handläggning via telefon eller webb.

 

- Vi är glada att vi nu kan komplettera vår service lokalt med service via telefon och webb, eftersom vi vet att det är något som efterfrågas av våra arbetssökande, säger Tina Ersson, arbetsförmedlingschef i Visby.

 

Den utökade servicen på webb och telefon ska införas successivt i hela landet och väntas vara fullt utbyggd under 2019.  

 

Några exempel på stöd som arbetssökande ska kunna få via telefon eller webb är: coachning och uppföljning av arbetssökandet, matchning till arbete, tips och feedback på cv och personligt brev, webbinarier, poddar, information om aktivitetsrapportering, arbetsmarknadspolitiska program och beslut om intervjuresor.

Sök