NOVEMBER 2018

Utskrivet från: http://finsamgotland.se/3192
Start Finsam på Gotland Projekt Paraply-nätverket Aktivitets-katalogen Möten och föreläsningar Tips och råd På arbets-platsen (H)järnkoll Almedalen

NOVEMBER 2018

Samverkan mot utanförskap: Brottsförebyggande arbete som skapar trygghet

Finsams frukostmöte Fredagen den 5 oktober

Vad gör en kommunpolis? Och hur kan deras erfarenheter – tillsammans med Region Gotland – förebygga brott och minska risken för utanförskap? Välkommen till en Finsamfrukost om samverkan mellan Region Gotland och Polisen.

"För tio år sedan var vårt jobb att sära på fulla ungdomar som slogs. Nu handlar det om ungdomar som agerar inåt och mår dåligt – ute på stan, på nätet eller annat håll."

Brottsförebyggande arbete är inget nytt. Men genom kommunpolisen byggs broar mellan myndigheten och dem som faktiskt kan göra skillnad, som socialtjänsten eller skolan. Modellen finns i hela landet sedan 2017.

 
Medverkan: Karl Risp, Social hållbarhet, Region Gotland
Moa Söderström, Kommunpolis Gotland
Conny Johansson, Kommunpolis Gotland
Plats: Hörsalen, Kompetenscentrum, Visby, Gesällgatan 7.
Tid: Programmet pågår 8.00-9.00. FINSAM bjuder på frukost från kl. 7.30.
Anmälan: 

 

WORKSHOP: Ge din bild av vad som behöver göras!

I anslutning till frukostmötet arrangerar Region Gotland en workshop, som ska ligga till grund för det trygghetsskapande arbetet 2019 - 2020.

OBSERVERA! Workshopen riktar sig till anställda inom Finsams parter, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Region Gotland.

Välkommen att delta och bidra med synpunkter och erfarenheter kring företeelser och frågor som är särskilt viktiga att fokusera under de kommande två åren. Tid: 9.10 – 11.00 Kaffe serveras intresseanmälan uppskattas.

Sök