Fem frågor till Jane Erixon

Utskrivet från: http://finsamgotland.se/JaneErixon
Start Finsam på Gotland Projekt Paraply-nätverket Aktivitets-katalogen Möten och föreläsningar Tips och råd På arbets-platsen (H)järnkoll Almedalen

Fem frågor till Jane Erixon

Jane Erixon är platschef på MECA i Visby. Företaget deltar i Finsam-projektet Arbetsgivarring Skarphäll 2.

Här får gotländska ungdomar, som av någon anledning hamnat utanför arbetsmarknaden, möjlighet till praktik.

Berätta om projektet
Vi är en rad företag här ute på Skarphällsområdet som tar emot ungdomar på praktik. Det är ungdomar mellan 18 och 24 år som av olika anledningar har svårt att komma ut på arbetsmarknaden. Praktikanterna är på två arbetsplatser vardera, under tio veckor. De första tio veckorna har precis gått. Vår första praktikant går nu vidare.

Här på arbetsplatsen är jag och min andreman ansvariga för vår praktikant. Någon av oss finns alltid här. Men alla som jobbar här – det är jag och fem grabbar - tar ansvar. Det är inget problem.

Redan första gången Emil kom hit och presenterade sig talade jag om att min dörr alltid står öppen för honom. Det jag kräver att han ska komma i tid och vara ärlig. Jag vill inte höra lögner eller undanflykter för att smita från jobbet. Är något ”skit” ska vi ändra på det. Ärlighet och uppriktighet är viktigt. Om jag är rak mot praktikanten så vill jag ha det samma tillbaka.

Varför är ni med i projektet?
Jag känner väldigt varmt för ungdomar över huvud taget. Vi har tagit emot praktikanter tidigare. Då har det varit unga som har varit lite på glid under högstadiet och behövt varva skola med praktiskt jobb.

Jag tycker verkligen att man ska ge ungdomar en chans. De blir lätt utdömda men innerst inne är de hur gulliga och duktiga som helst.

Ser du någon vinst för företaget?
Framför allt är det att vi gör en insats. Vårt mål är att ungdomarna ska trivas och att de ska slussas in på det riktiga arbetslivet.
Vi investerar genom att satsa på ungdomarna och får tillbaka genom att det ger oss gott rykte.

Är det här ett bra och fungerande projekt?
JA!, säger Jane med eftertryck. Det här är ett jättebra projekt. Det är de unga vi ska satsa på. Om vi inte satsar underifrån får vi ingenting uppe i toppen.

Den praktikant vi har haft den första perioden har varit jätteduktig och har verkligen växt.


Vi brukar avsluta veckans frågor med en önskedröm….
Jag skulle önska att vi fick ha praktikanterna längre tid, mer än tio veckor. Så att de verkligen får känna på jobbet. Den praktikant vi har haft nu har ville vara kvar under nästa period också. Det ville vi också, men det gick inte att ordna.

Målet är ju att vi ska kunna anställa ungdomarna. Tio veckor kan vara lite kort tid att lära känna varandra ordentligt. Det finns en anledning till att de här ungdomarna behöver arbetsprövning för att komma ut på arbetsmarknaden. De behöver hitta rätt arbetsplats och miljö för att det ska fungera – just nu.


Fotnot: Företagen som deltar i Arbetsgivarring Skarphäll 2 är MECA, Rusta, El-Giganten, Sporthuset, Willys, PRIVAB, Posten och Gotskas golfklubb i Visby.


Läs mer om projektet här.
Läs också om den tidigare Arbetsgivarringen

Sök