Avslutat: Skarphäll 3

Utskrivet från: http://finsamgotland.se/skarphall3
Start Finsam på Gotland Projekt Paraply-nätverket Aktivitets-katalogen Möten och föreläsningar Tips och råd På arbets-platsen (H)järnkoll Almedalen

SKARPHÄLL ARBETSGIVARRING 3

 Skarphälls Arbetsgivarring 3  förfinar det arbetssätt som tagits fram genom två tidigare genomförda Arbetsgivarringarna.


Genom att bilda en ekonomisk förening för arbetsgivarringen skapas en hållbar modell som ska stå på helt egna ben.

Detta är ett avslutande projekt kring modellen Skarphälls arbetsgivarring och pågår under 2011.

.

GOTLAND PÅ NALEN


Inför ett fullsatt Nalen berättade Tobias Mattsson och Anneli Andersson om Skarphälls arbetsgivarring. Tillsammans med tre andra projekt medverkade de i Nationella rådets rikskonferens den 30 november.

LÄS MER

.

–-------------------------------------------------------------------------------  

.

ALMEDALSVECKAN 2011: ETT NÄRINGSLIV MED SAMHÄLLSSYN

Gotländsk panel Almedalsveckan 2011: Tobias Mattsson, Anneli Andersson, Gunnar bendelin och Stina Hansson.

Torsdagen den 7 juli arrangerades FinsamGotlands frukostseminarium under Almedalsveckan 2011. Temat var ETT NÄRINGSLIV MED SAMHÄLLSSYN.

Seminariet genomfördes som paneldiskussion om FinsamGotlands samarbete med näringslivet och behovet av arbetstränings– och praktikplatser. Tobias Mattsson berättade om modellen Skarphälls Arbetsgivarring. Anneli Andersson fick varma applåder när hon berättade om sina erfarenheter.

LÄS MER OM SEMINARIET HÄR.

.

ANNELI STÅR PÅ EGNA BEN

 Anneli Andersson är 23 år och arbetar på Rusta i Visby. Hon står i kassan och hjälper kunder att hitta rätt bland hyllorna. Hon har ett jobb och inkomst. För två år sedan var situationen en helt annan. Då erbjöds hon plats  som deltagare i pilotprojektet Skarphälls arbetsgivarring.

– Det bästa är att jag kommit ut i arbetslivet och har fått en klok ekonomi, berättar hon.

LÄS MER HÄR

.

AKTUELLT

Almedalsveckan, torsdagen den 7 juli ingår Tobias Mattsson och Anneli Andersson i expertpanelen vid FINSAM:s frukostseminarium. ETT NÄRINGSLIV MED SAMHÄLLSSYN – Samverkan för samhällets sociala hållbarhet.