SIAVOSH DERAKHTI

Utskrivet från: http://finsamgotland.se/derakhti2015
Start Finsam på Gotland Projekt Paraply-nätverket Aktivitets-katalogen Möten och föreläsningar Tips och råd På arbets-platsen (H)järnkoll Almedalen

SIAVOSH DERAKHTI

SIAVOSH DERAKHTI, Inspiration Finsam 2015
Torsdagen 8 oktober
klockan 18.00 -21.00

INGEN ÄNGEL I SKOLAN

Siavosh Dirakhti var ingen ängel i skolan. Som ung var han stökig - men han har genomgått en personlig resa. 

- Vi kan leva för ingenting, eller dö för någonting, en individ kan göra skillnad, säger Siavosh är 24 år, som jobbar idag som föreläsare, socialarbetare, fritidsledare och ungdomscoach i Malmö och Staffanstorp.


När Siavosh studerade på gymnasiet, var det mycket i media kring hur judar i Malmö utsattes för trakasserier och hatbrott. Samtidigt kom rapporter kring hur muslimer utsattes för diskriminering och hatbrott. Från resten av Europa berättades nyheter om nynazistiska rörelsers frammarsch och en ständig ökande utsatthet för romer, homosexuella, muslimer och judar.

Siavosh kände att något måste göras på sin hemmaplan, i Malmö.  För att gå emot dessa intoleranta tendenser, som skapade rädsla och otrygghet.
– Jag brydde mig om det som höll på att hända, det påverkade mig, min familj, kompisar och mitt skolklimatberättar Siavosh.

Det var viktigt för honom att engagera sig i arbetet för demokrati och alla människors lika värde. Hans föräldrars kamp och budskap för demokrati och fred är idag en del av honom. Därför grundade Siavosh UMAF – Unga mot Antisemitism & Främlingsfientlighet, tidigare Unga muslimer mot antisemitism.

Ett möte med Obama

I september 2013 fick Siavosh chansen att presentera sitt arbete för President Barack Obama under statsbesöket.
– President Obama kände till vårt Arbete och gav oss sitt stöd, säger Siavosh.
– Barn och unga är nutiden och framtiden. Låt oss tillsammans föra fram bättre värderingar! Tillsammans vill vi lära oss upptäcka och bekämpa de uttryck för intolerans och främlingsfientlighet som finns i dagens samhälle, säger Siavosh är muslim och möter mycket antisemitism.

Föreläsningar

Siavosh föreläser om Mångfald, Integration, Inspiration, Motivation, Rasism, Antisemitism och Islamofobi.

 

Sök