TORSDAG, 13.00-13.50

Utskrivet från: http://finsamgotland.se/fakta2018
Start Finsam på Gotland Projekt Paraply-nätverket Aktivitets-katalogen Möten och föreläsningar Tips och råd På arbets-platsen (H)järnkoll Almedalen

TORSDAG 13.00-13.50

Torsdag den 5 juli 13.00 –13.50 HUR VET VI ATT DET INTE GÅR ÅT HELVETE? Dags för en faktabaserad Sverigebild

TORSDAG 5 JULI 13.00 – 13.50, JODA BAR OCH KÖK, SKEPPSBRON 24

Hur faktabaserad är bilden av utvecklingen i Sverige, i länet eller kommunen? När informationsflödet ökar är det svår att skilja sant och från falskt. Vad vet vi och vad tror vi? Hur skiljer vi fakta från åsikter?

Vi har större möjligheter än någonsin få svar på våra frågor. Vi har mer och bättre data än någonsin tidigare. Men när informationsflödet ökar snabbt behöver vi redskap för att veta vart man ska vända sig.

Staffan Landin visar hur visualisering av statistik och en utgångspunkt i fakta kan hjälpa oss att förstå världen, omkullkasta myter och fördomar och ge oss en mer faktabaserad och realistisk bild av utvecklingen.

Detta är särskilt viktigt när det gäller att förstå välfärdens utmaningar.

I ett samarbete med samordningsförbundet FinsamGotland byggs en modell för att göra fakta tillgänglig för fler – och lättare att förstå.

 
Medverkan:
Staffan Landin, skribent och föreläsare
 
Rusta, skapa och samverka är den röda tråden för FINSAMs seminarier i Almedalen 2018. Hur rustar vi dem som behöver stöd för att nå egen försörjning? Hur skapar vi en arbetsmarknad för alla?