FINSAMS FRUKOSTMÖTEN

Utskrivet från: http://finsamgotland.se/frukost
Start Finsam på Gotland Projekt Paraply-nätverket Aktivitets-katalogen Möten och föreläsningar Tips och råd På arbets-platsen (H)järnkoll Almedalen

FINSAMS FRUKOSTMÖTEN

Finsams frukostmöte fredagen den 1 juni

Alla människor har en historia: ATT LEVA PÅ SOCIALBIDRAG – I VERKLIGHETEN

Hösten 2017 startade socialförvaltningens pod I verkligheten. Åtta avsnitt är hittills publicerade, där man djupdyker i ämnen som rör socialtjänstens verksamheter. Det kan handla om missbruk, familjerelationer, tonårsproblematik, människor i kris eller om hur det är att vara anhörig till någon som blir sjuk.

Vid detta frukostmöte utgår vi från avsnittet Att leva på socialbidrag. Varje månad får omkring 500 gotländska hushåll sin försörjning via socialbidrag. Vad innebär det? Hur är det att vara i en situation där pengarna inte räcker till de mest basala behoven. Hur är det, som i detta exempel, att som ensamstående småbarnsmamma kämpa för att få ekonomin att gå ihop?

 

Välkommen till ett frukostmöte som handlar om vad försörjningsstöd innebär. Men också om hur man beskriver en utsatt verklighet – samtidigt som man månar om människors integritet.

Medverkan:
Marica Gardell, Socialdirektör
Mari Bergström, Stöd- och försörjningsenheten
Plats: Hörsalen, Kompetenscentrum, Visby, Gesällgatan 7.
Tid: Programmet pågår 8.00-9.00. 
Anmälan: anmalan@finsamgotland.se senast onsdagen innan frukostmötet.

 

 

 

 

Finsams frukostmöte fredagen den 2 mars

SE KRAFTEN HOS ARBETSFÖRMEDLINGEN

Välkommen till ett frukostmöte om Arbetsförmedlingens resurser för dem som behöver fördjupat stöd.

”Ibland behövs det extra kraft för att rätt person och rätt arbetsgivare ska hitta varandra”

I Arbetsförmedlingens verktygslåda finns allt från personligt stöd, olika hjälpmedel till ekonomiska stöd till arbetsgivare. Hos Arbetsförmedlingen finns också en rad specialister, som psykolog, arbetsterapeut, socialkonsulent och SIUS som ger ett omfattande stöd.                      

Men det räcker inte att rusta människor mot arbetsmarknaden. Det måste också finnas en arbetsplats som är redo att ta emot personer i praktik och arbete. Ett gott exempel är Lena Påhlsson, arbetsgivare från Suderbys Herrgård, med erfarenhet från samarbete med Arbetsförmedlingen.

Mer information finns här: www.finsamgotland.se/frukost

Medverkan:     
Christina Matteoni, Ewa Hammarstedt mfl, Arbetsförmedlingen 
Lena Påhlsson, Suderbys Herrgård
 
 
Plats: Hörsalen, Kompetenscentrum, Visby, Gesällgatan 7.
Tid: Programmet pågår 8.00-9.00. FINSAM bjuder på frukost från kl. 7.30.
Anmälan: anmalan@finsamgotland.se senast onsdagen innan frukostmötet.

 

--------------------------------------------------------------------------

Finsams frukostmöte fredagen den 2 februari

MAN GÖR DET JU INTE FÖR ATT VARA ELAK!

Välkommen till ett frukostmöte om bemötande – med inspiration och problemlösningar

Foto: Henry Bronett

Johan Seige kommer att guida oss genom labyrinten av frågor och funderingar som, ”Vad får man kalla er?” ”Hur vill ni egentligen bli bemötta?” ”Är det sant att blinda kan känna på er vem som sitter i en lokal?”

En person med funktionsnedsättning. Heter det förresten funktionsnedsättning eller funktionsvariation? I en enda kort mening, på mindre än 30 sekunder, kommer Johan ge er det ultimata verktyget i hur ni ska bemöta en person med funktionsnedsättning och vad ni ska kalla vederbörande

Med humor och några stänk allvar, för Johan in er i en tillvaro de flesta av er aldrig bevistat, men då och då ser och passerar på stan, i butiken… om Johan får tillåtelse av butiken att komma in förstås, på bussen eller tåget.

Kort om Johan: 2 barnsfar, sambo, en drös bonusbarn, en drös bonusbarnbarn, jobbat i underhållningsbranschen på ett eller annat sätt i hela sitt liv med några få undantag. 

Född och uppvuxen i Västerås. Halv gotlänning, halv norsk, bosatt på Gotland. Startat Sweden Singer-Songwriterfestival, Girlschool of rock, Akustiska musikfestivalen. Initiativtagare till den ideella hjälporganisationen Släcka bränder under den stora skogsbranden i Västmanland 2017.

Fick Västerås  tillgänglighetspris 2014 för att ha gjort det möjligt för personer med synskada att i valet kunna rösta på helt egen hand.

Projektledare och idéskapare till arvfondsprojekten DetFunkar och Funk i 4D. Utnämnd till Västerås roligaste 2015 och 2017.

Medverkan: Johan Seige, gotlänning, musikant, ståuppkomiker och föreläsare.

Välkommen till Finsams frukostmöten: Planerade datum 2018

  • 2 februari
  • 2 mars
  • 4 maj
  • 7 september
  • 5 oktober och
  • 30 november

Vill du få information via e-post? Anmälan till sändlista finns här (info@finsamgotland.se)

-----------------------------

Finsamfrukost den 1 december

De ser styrkan i skillnaderna!

Välkommen till årets festligaste Finsamfrukost. Nu delar vi ut årets två Finsampris! Mötet handlar också om en arbetsmarknad för fler: När skillnader ses som en styrka, inte svaghet.

Medverkan: 
PRISTAGARNA
EMMA HÄLLSTRÖM
 
Plats: Hörsalen, Kompetenscentrum, Visby, Gesällgatan 7.
Tid: Programmet pågår 8.00-9.00. FINSAM bjuder på frukost från kl. 7.30.
 

EMMA HÄLLSTRÖM har egen erfarenhet av utmattning och att få en ADHD-diagnos i vuxen ålder. Hon berättar om behovet av anpassning för att få till det på jobbet. Att skapa ett inkluderande arbetsliv utesluter inte någon. Det gör att fler får tillgång!

DE FÅR ÅRETS FINSAMPRIS! Så är det dags att avslöja årets två mottagare av Finsams pris. Årets hederspristagare är en person som ser hur mångfald gynnar verksamheten och att det på sikt möjliggör resurser. Årets arbetsplats har visat ett brinnande intresse och stor förståelse för personer med behov av stöd in mot arbete.

 
De arbetsplatser som tar emot personer för arbetsträning gör en riktigt viktig samhällsinsats. Det ger möjlighet att bygga upp vardagsrutiner och självförtroende. För deltagaren handlar det om att finnas i ett sammanhang där det man gör betyder något – man ser att en förändring är möjlig. 
 
Därför delar Finsam ut ett hederspris och ett kollektivt pris till arbetsplats som gått det extra steget för deltagare i samband med arbetsträning. 
 
 

-----------------------------

Finsams frukostmöten: dag och plats

Finsams frukostmöten  arrangeras sex fredagar under vår och höst. Plats: Kompetenscentrums Hörsal, Gesällgatan 7 i Visby. (Grön entré)
 
Finsam bjuder på frukost från 7.30. Programmet pågår mellan 8.00 - 9.00.
 
Till Finsams frukostmöten är alla välkomna!
Programmet läggs ut på vår hemsida efter hand.
 
Med tanke på frukoståtgång uppskattar vi föranmälan senast onsdagen innan mötet: anmalan@finsamgotland.se
 
Välkomna!
 

-------------------------------------------------