BIRGITTA NOTLÖF

Utskrivet från: http://finsamgotland.se/notlof2016
Start Finsam på Gotland Projekt Paraply-nätverket Aktivitets-katalogen Möten och föreläsningar Tips och råd På arbets-platsen (H)järnkoll Almedalen

VI LÄR OSS GENOM ATT UPPLEVA

"Vi dricker te och lär oss e"
 
Inspiration Finsam 2016
Tisdagen den 20 september
Klockan 8.30 - 12.00
 
Livstycket är ett kunskaps- och designcenter i Tensta där kvinnor från hela världen deltar. Många saknar utbildning och har haft svårt att komma in i det svenska samhället. Inte minst har de inte hittat nyckeln genom språket.
 
Livstyckets pedagogiska idé är att förena teoretisk undervisning med praktiskt arbete. Lokalerna i Tensta är både studierum och verkstad. Det är en plats där invandrare och flyktingar utbyter erfarenheter, lär sig det svenska språket och får en ökad självkänsla.
 
 
Birgitta Notlöf är verksamhetschef på Livstycket och VD för Livstycket Produktion AB. Det började 1992 med en loppmarknad där förtjänsten blev 3720 kronor. Detta blev grundplåten till en förening. Hon döpte den till Livstycket, efter det ålderdomliga klädesplagget som ska värma och stödja kvinnor.
 
Välkommen till en inspirationföreläsning om integration, sysselsättning, arbetsmarknad och företagande.
Sök
INSPIRERANDE LÄSNING

VI DRICKER TE OCH LÄR OSS E.

I boken "Vi dricker te och lär oss e" följer vi 16 kvinnliga deltagare på Livstycket i Tensta. De börjar som analfabeter och lär sig först ljuden grundligt. Ljud blir till bokstäver och bokstäver till ord. Det är i ljuden som nyckeln till språket ligger. Kan man inte uttala orden rätt blir det svårt att läsa och stava.

Samtidigt som kvinnorna på Livstycket lär sig läsa är de aktiva konstnärligt - de broderar, målar, syr och trycker på tyg. Kvinnorna gör också utflykter för att möta orden i samhället.

Boken innehåller lärarhandledning och en cd för eleverna att lyssna på ljuden och texterna.

 

Författare: Livstyckets kvinnor. Utgiven av LL-förlaget 2011.
ISBN: 9789170533655
INSPIRERANDE LÄNKAR