Avslutat: På Spåret

Utskrivet från: http://finsamgotland.se/pasparet
Start Finsam på Gotland Projekt Paraply-nätverket Aktivitets-katalogen Möten och föreläsningar Tips och råd På arbets-platsen (H)järnkoll Almedalen

Möt vaktmästare Klingvall

Med eget kontor arbetstränar Jesper Klingvall i Östergarns fd skola. På dörren finns skylten: "Vaktmästare Klingvall - Är behjälplig med det mesta i huset".

Gunnar Bendelin är handledare och ser till att Jesper får chansen att pröva nya arbetsuppgifter, både det som är kul och det som är tristare men som ändå ska göras.

Mellan Gunnar  och Jesper  är det raka rör. Det är ingen tvekan om den respekt och vänskap de känner för varandra.

LÄS MER HÄR.


En minister På Spåret

 Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson besökte Gotland och På Spåret den 30 september 2011.

– Mycket intressant. Och det är alltid kul att se verksamhet som fungerar bra, när flera professionella krafter samarbetar i begåvad respekt för varandra, konstaterade Ulf Kristersson, med förhoppning om att goda erfarenheter förvaltas långsiktigt.

Innan socialförsäkringsministern reste vidare, överlämnade enhetschef Anna Derwinger-Hallberg ett exemplar av den nyligen genomförda samhällsekonomiska utvärderingen av På Spåret. Läs mer här.

Besöket uppmärksammades i media. Länk till Gotlands Allehanda: Ministern prisar Finsam-projekt.

-------------------------------------------------------------------------------

En salig blandning - som vi själva

Under maj månad 2010 ställde Fredrik Stiernholm, Stina Hansson, Sarah Sorgenfrei, Lena Swebilius, Agneta Karlsson och Maria Cedergren (ej med på bilden) ut i GotlandsHems gallleri i Visby. Alla finns de med i Finsamprojektet På Spåret.
"En salig blandning -  som vi själva" presenterar de sin utställning. LÄS MER OM UTSTÄLLNINGEN HÄR.

-------------------------------------------------------------------------------

Projektet som är På Spåret

Vid Finsams frukostmöte den 2 februari 2010 presenterades Finsam-projektet På Spåret.
LÄS MER OM FRUKOSTMÖTET HÄR

-------------------------------------------------------------------------------

Projektinformation

Projektet startade den 1 mars 2009 och avslutades september 2011.

Målgruppen för projektet är unga vuxna (19-29 år) med funktionshinder som aspergers syndrom eller intellektuell funktionsnedsättning. Dessa unga människor är ofta i stort behov av nära stöd vid en förändring, exempelvis på en ny praktikplats.

Syfte: Att ge brukaren nära och långvarigt stöd i samband med förändring, som exempelvis praktik eller arbete. Personlig coachning ska också bidra till ökat självförtroende och öka förmågan att klara förändringar och nya situationer. Ett samarbete med olika instanser, som LSS, försäkringskassan och AF-resurs ska möjliggöra att nätverket blir tryggt och stabilt.

Aktiviteter: Med personlig coachning ska unga funktionshindrade få långvarigt och nära stöd med målsättning att komma ut i sysselsättning. Coachen följer den enskilde brukaren på praktik/arbetsplats i syfte att stödja den enskilde att etablera sig både praktiskt och socialt. Hur ofta och ur länge avgörs i varje enskilt fall. Coachen handleds pedagogiskt av projektledaren.

Kontaktuppgifter
Stina Hansson, projektledare
E-post: stina.hansson@gotland.se

Postadress:

Projektet På Spåret
Habiliteringen- Region Gotland
621 84 VISBY

Sök
FÖRETAGARDAGEN 2010
Finsam i vimlet
Mer än 500 besökare och 55 utställare möttes på Wisby Strand under företagardagen den 18 november.
– Ett jättefint tillfälle att möta de företag vi samarbetar med, berättar Stina Hansson, projektledare för på På Spåret.
LÄS MER HÄR.
VI VILL SÄGA TACK

Vi vill sända ett stort tack till alla företag och arbetsplatser som erbjudit arbetsträningsplatser och praktik till våra projektdeltagare.

LÄS MER HÄR

Projektbeskrivning