Söndagen den 4 juli

Utskrivet från: http://finsamgotland.se/sondag
Start Finsam på Gotland Projekt Paraply-nätverket Aktivitets-katalogen Möten och föreläsningar Tips och råd På arbets-platsen (H)järnkoll Almedalen

Söndagen den 4 juli

Söndagen den 4 juli talar Moderaternas partiledare, Stadsminister Fredrik Reinfeldt från Almedalens scen klockan 19.00 – 20.00.

Tillbaka till Finsams guide till politikerveckan 

11:30 - 13:00 Lunchseminarium Lärande utvärdering - utmana ditt projekt

Plats: Joda Bar och kök, Skeppsbron
Arrangör: Europeiska socialfonden i Sverige SPeL
Hur ska kortsiktiga lokala projekt kunna påverka och ge långsiktiga organisatoriska effekter på arbetslivet i EU? Kan framtiden förutsägas och planeras? Vad är en lärande utvärderare?

12:00 - 13:50 Lunchseminarium Vem bryr sig egentligen om funktionshinder? Är det så viktigt?

Plats: Folkets Bio, Adelsgatan 39
Arrangör: Social Venture Network och MISA
Personer med sociala och intellektuella funktionshinder står ofta mot sin vilja utanför arbetsmarknaden - de utgör en outnyttjad resurs i samhället. Samhället är den stora förloraren i detta. Vad kan politikerna göra för att ändra på detta? Vad kan företagen och samhället vinna?

12:00 - 14:00 Lunchseminarium Livsglädje och kreativitet i omsorgen

Plats: Joda Bar och kök, Skeppsbron
Arrangör: Carema Care & Carema Sjukvård
Hur kan yngre människor i omsorgen få en meningsfull och utvecklande vardag? Lyssna på musik- och spelglädjen hos ungdomar från Stora Blå Kultur, som ingår i Carema Cares dagliga verksamheter.

12:00 - 13:00 Samtal: Vad gör Moderaterna för en hälsosam och säker vård?

Plats: Hästgatan 1, innergården
Arrangör: Vårdförbundet
Vårdskador kostar samhället cirka 5,7 miljarder om året. Vårdförbundets ordförande Anna-Karin Eklund samtalar med Cecilia Widegren från Moderaterna om hur vården kan bli mer hälsosam och säker.

13:00 - 13:30 Moderaterna frågas ut om handikappförbundens tio krav på nästkommande regering

Plats: Visby hamn (hyrd gatumark/kaj)
Arrangör: Handikappförbunden
Ulf Kristersson i heta stolen. K-G Bergström frågar ut Moderaterna om handikappförbundens tio krav på nästkommande regering. Utfrågningen sänds direkt via webb-TV både textad och teckentolkad. Direkt efter utfrågningen hålls ett samtal med analys och debatt. Chatt på www.ingenarperfekt.se

14:00 - 16:00 Vi söker dig som inte fungerar som alla andra

Plats: Folkets Bio, Adelsgatan 39
Arrangör: Social Venture Network
Har människor med funktionsnedsättning verkligen en plats på arbetsmarknaden? Varför är frågan inte mer synlig i årets valrörelse? Var står dina politiker? Dagens politiska gäst Sven-Otto Littorin (M) utfrågas.

14:00 - 15:00 Direktsänd TV med text och teckentolk i realtid - Varför är det bara vi som klarar tekniken?

Plats: Visby hamn/Skeppsbron (hyrd gatumark/kaj)
Arrangör: Handikappförbunden
Handikappförbunden sänder dagligen direkt från Almedalen. Våra sändningar textas och teckentolkas i realtid. Varför klarar inte public service och de kommersiella bolagen av att hantera den tekniken? Är ambitionsnivån för låg?

15:00 - 17:00 Kvinnor inom den sociala barnavården ur ett könsmaktsperspektiv

Plats: Högskolan på Gotland, Cramérgatan 3, Sal D 23
Arrangör: Riksförbundet för Samhällets Styvbarn
Hur behandlas flickor och kvinnor inom den sociala barnavården, som barn och som föräldrar? Finns det ett socialt arv av könsmaktskaraktär?

15:00 - 16:00 Moderaterna – hur länge håller arbetslinjen?

Plats: Fartyg i Visby hamn
Arrangör: TT-Gruppen
I en unik varumärkesanalys visar Synovate och Retriever på skillnader mellan partiernas självbilder, väljarnas känslor och mediernas skildringar. Nicklas Källebring, opinionsanalytiker på Synovate och Kajsa Bergvall, analyschef på Retriever, analyserar mätningarnas resultat i dialog med publiken.

16:00 - 17:00 Fler dåliga jobb ökar utslagningen - samtala om behovet av en god arbetsmiljö!

Plats: Joda Bar och kök, Skeppsbron
Arrangör: Europeiska socialfonden i Sverige, SPeL
Att skapa arbeten är viktigt men räcker inte. Om vi förmedlar, utbildar eller coachar till jobb som gör människor sjuka – psykiskt och/eller kroppsligt – kan ett inkluderande arbetsliv på sikt faktiskt leda till en större utslagning och inte till färre utan faktiskt fler i utanförskap.

16:00 - 17:00 Begränsat synfält - gäller det också oss själva?

Plats: Krukmakarens hus, Mellangatan 21
Arrangör: Frälsningsarmén och Dagen
Vernissage av textilkonstnären Lena Mellergårdhs utställning "Innanför eller utanför?" Reflektioner och samtal utifrån möten med slöjbeklädda kvinnor i Yemen. Men har också vi i västerlandet sådant som begränsar vårt synfält?

17:00 - 19:00 Självmål i sysselsättningspolitiken – från oengagerat företagsklimatarbete till främlingsfientlighet

Plats: Wisby Strand Congress & Event, Donnersgatan/Strandvägen, sal Lojsta
Arrangör: Svenskt Näringsliv
Konjunkturuppgång, fler pensionsavgångar och mer arbetsmarknadsåtgärder ändrar endast marginellt på den kombination av utanförskap och arbetskraftsbrist som Sverige upplevt i decennier. En helt ny analys pekar dock på en väg ut. Stefan Fölster och Li Jansson presenterar rapporten.

17:00 - 18:45 Debatt & mingel Hur skapas en mer tillgänglig vård och omsorg?

Plats: Skeppsbron 24, Jodas innergård
Arrangör: Carema Care och Carema Sjukvård

Ateljé Lilla Frans är en arbetsplats för personer med stort intresse och förmåga att uttrycka sig i bild, färg och form. Lilla Frans är en liten daglig verksamhet för personer med lindrig till måttlig utvecklingsstörning och som behöver extra stöd och ett lugnare tempo. Tillsammans med konstnärer, filmare och andra kreativa medarbetare gör man något konkret av sin skapande förmåga. Vid Caremas mötesplats finns möjlighet att se och köpa konstverk och vykort av konstnärerna från Lilla Frans.

Tillbaka till Finsams guide till politikerveckan 

Sök