Jenny Åkerman

Svartvit närbild på Jenny Åkerman som har ljust hår och lugg
Jenny Åkerman

Ja, tack hjärna!

En föreläsning som ger insikter i hur vi människor fungerar – och som verkligen passar alla som har en hjärna. Du får lära dig hur hjärnan är uppbyggd och hur den fungerar när den skapar sina mönster; de mönster som skapar din personlighet.

Jenny Åkerman har också erfarenhet av egen erfarenhet som bipolär, ADHD, hög IQ och Asperger-mamma, där det ena faktiskt kan hjälpa det andra.

Med innehåll allt ifrån minsta hjärncell och de senaste rönen från hjärnforskningen till vad som händer när människor möts tas du fram genom föreläsningen mellan skoj och allvar, hela tiden.

I den mänskliga kommunikationen händer så otroligt mycket, så det är meningslöst att försöka påverka den med tips och råd om hur du ska agera. Det handlar om är hur våra tankar och känslor styr oss, men framför allt om hur vi kan komma åt ”kontrollrummet” i hjärnan, genom att genuint intressera oss för andra människor.

Om du tycker att det ibland, eller ofta, är svårt så får du här väl underbyggda kunskaper om hur du, med hjälp av insikter i hur din hjärna fungerar, kan förändra dina möten och mycket annat till det bättre. Också i mötet med dig själv kommer du i framtiden att förstå mer och mer, vilket kan göra dig både lyckligare i dina relationer och dessutom framgångsrik i ditt arbete.

Sist men inte minst får du också ta del av hur människans minne fungerar, och du får en kort och koncis minikurs där du lär dig de viktiga grunderna i hur vi människor minns. Med den flertusenåriga kunskapen har de allra mest fungerande teknikerna blivit möjliga att lära sig, även för oss.