Frukostmöten 2023

Välkommen till förlängd Finsamfrukost

Måndagen den 13 mars klockan 8-9 samt 9-10.
Plats: Vuxenutbildningens hörsal, Gesällgatan 7, Visby

Anmälan senast torsdagen den 9 mars garanterar frukostmacka och fika.

Vad händer hos Försörjningsstödet?

Mat, el, hyror, räntor och transporter: Väldigt mycket har på kort tid blivit rejält dyrare för hushållen. Och det kan vara svårt att klara av.

Vid detta frukostmöte får vi en uppdatering om hur dyrtider påverkar det kommunala försörjningsstödet på Gotland – och hur arbetet går till i välfärdens yttersta skyddsnät.

Länk till presentationen hittar du här eller till höger på sidan

Dessutom: Sedan årsskiftet har försörjningsstödet en ny insats för personer som står långt från arbetsmarknaden. Vissa har varit sjukskrivna länge och andra har hamnat i mellanrummet mellan vård och arbetsliv. Målsättningen är att hitta enklare vägar till att samverkan mellan vården, olika avdelningar inom regionen, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.

Vad händer hos Budget och skuldrådgivningen?

Denna gång förlängs Finsamfrukosten med information med information från Budget- och skuldrådgivningen. Här kan alla få rådgivning och hjälp att se över sin ekonomi. Inte minst viktigt är praktiska råd om hur man kan hantera och prioritera sina skulder.

Denna del av frukostmötet riktar sig särskilt till er som i ert arbete möter personer som kan stå inför ekonomiska utmaningar. Alla intresserade är dock välkomna.